Jak zjistit, zda vás někdo zablokoval na WhatsApp 13

Jak zjistit, zda vás někdo zablokoval na WhatsApp

Zatímco v USA stále není masově přijat, WhatsApp je světový nejoblíbenější aplikace pro zasílání zpráva miliardy lidí jej každý den používají k chatování s přáteli, rodinou, místními skupinami a dokonce i podniky. Ale taková obrovská uživatelská základna znamená, že ne každá interakce bude pozitivní, a proto má WhatsApp systém blokování, který vám zabrání vidět zprávy, které nechcete vidět.

Je docela možné, že jste byli zablokováni několika lidmi sami – ale jak to můžete vědět? Na rozdíl od blokování na sociálních sítích, jako je Twitter, WhatsApp vás neinformuje, pokud jste byli zablokováni, takže jste poněkud v nevědomosti. Existuje však několik způsobů, jak zjistit, zda jste byli zablokováni konkrétním uživatelem, i když neexistuje žádný seznam, který byste si mohli ověřit a zjistit.

Jejich profilový obrázek a stav WhatsApp se nemění

Obrázek použit se svolením držitele autorských práv

Toto je obtížné potvrdit, ale jakmile budete zablokováni na WhatsApp, profilový obrázek a stav blokujícího se již neaktualizují. To je samozřejmě opravdu dobrý indikátor pouze v případě, že osoba, o které máte podezření, že vás blokuje, ráda hodně aktualizuje svůj stav nebo profilový obrázek. Pokud je to mimo jejich obvyklé chování, může to být znamení, že jste zablokováni, nebo to může jednoduše znamenat, že už nějakou dobu nic neaktualizovali.

Pokud znáte někoho jiného s WhatsApp blokujícího uživatele, můžete se ho zeptat, zda se změnil jeho profilový obrázek nebo stav, ale je to z velké části jediný způsob, jak to z této metody poznáte.

Jejich „naposledy viděné“ zmizí

Poslední viděná funkce v WhatsApp mobile.
Obrázek použit se svolením držitele autorských práv

Jednou z nejoblíbenějších funkcí WhatsApp je funkce „naposledy viděna“. Je to v podstatě jen ticker zobrazující, kdy byl uživatel naposledy aktivní, ale pokud zmizí, může to být možný indikátor toho, že jste byli zablokováni. Pokud totiž někoho zablokujete, nechcete, aby věděl, kdy jste online.

Toto však není spolehlivý systém, protože existuje způsob, jak tuto funkci vypnout. Pokud je zakázáno, přestane se zobrazovat, i když nejste blokováni. Takže i když nikdy neuvidíte něčí poslední online stav, pokud jste blokováni, může to znamenat, že jste blokováni ve výchozím nastavení.

Zprávy se nedoručují a hovory selžou

Přečtěte si účtenky v WhatsApp mobilu.
Obrázek použit se svolením držitele autorských práv

Zdá se to jako samozřejmé, ale nemůžete posílat zprávy a volat někomu, kdo vás zablokoval. Ale je toho víc než to – pokaždé, když někomu pošlete zprávu na WhatsApp, řada zaškrtnutí označuje stav doručení zprávy. Jedno zaškrtnutí znamená, že zpráva byla odeslána, ale nebyla přijata. Dvě zaškrtnutí znamenají, že zpráva byla přijata, ale nebyla přečtena. Konečně, dvě modrá zaškrtnutí jsou vaše potvrzení o přečtení. Pokud jste zablokováni, vaše zpráva nikdy nepřekročí první fázi a hovory při pokusu automaticky selžou.

Ve vztahu :  Jak používat funkci New Guides v Apple Maps

Ale stejně jako předchozí možnosti, toto není definitivní dar. Koneckonců, hovory selžou a zprávy se nedoručí, pokud cílový telefon není připojen k internetu nebo je vypnutý, takže to není silná známka zablokování, pokud zpráva nezůstane po značnou dobu nedoručena. .

Nemůžete je přidat do chatovací skupiny

Osoba používající WhatsApp Messenger na svém smartphonu Android.
Pixabay

Konečně nebudete moci přidat nikoho, kdo vás zablokoval, do nového skupinového chatu. Zatímco stávající skupinové chaty budou fungovat jako obvykle, pokus o přidání někoho, kdo vás zablokoval, do nového chatu bude mít za následek zprávu vysvětlující, že tuto akci nemáte povoleno provést.

Toto je pravděpodobně nejpravděpodobnější indikátor bloku, zvláště pokud je kombinován s některým z dalších výše uvedených znaků. I když je možné omezit, kdo vás může přidat do skupin, pokud jste v seznamu kontaktů osoby, pak ji obvykle budete moci přidat do chatovací skupiny, pokud vás výslovně neoznačí jako neschopného. Učiň tak.

Ale i když je to nejjistější způsob, jak otestovat, jestli jste zablokováni, je také nejobtížnější vysvětlit dané osobě, jestli nejste zablokováni – koneckonců jste právě bezdůvodně přidali tuto osobu do nového skupinového chatu. , což může vyvolat některé nepříjemné otázky.