Jak odebrat přístup aplikací třetích stran z Google a Facebooku 13

Jak odebrat přístup aplikací třetích stran z Google a Facebooku

V určitém okamžiku většina z nás použila svůj účet na Facebooku nebo Google k hraní neškodných kvízů a k nalezení lidí, kteří nás pronásledují na sociálních sítích. V tomto procesu jsme však nonšalantně předali přístup k našemu účtu k mnoha webům a aplikacím. To umožnilo aplikacím třetích stran shromažďovat naše osobní údaje po dobu let od udělení povolení trvale. V tomto článku vám tedy ukážu, jak najít a odebrat přístup aplikací třetích stran z účtu Google a Facebook. Spolu s tím jsem také zmínil několik tipů a doporučení, jak být online v bezpečí a chránit své soukromí. Se vším, co bylo řečeno, začněme článkem a nejprve vyčistěte náš účet Google.

Zrušit přístup aplikací třetích stran z účtu Google

Pokud svůj účet Google pravidelně používáte k přihlašování do více aplikací a webů, pak jako běžnou online bezpečnostní rutinu byste si měli prohlédnout seznam aplikací třetích stran které mají přístup k vašemu účtu Google. Zde je návod, jak to můžete udělat.

1. Na chytrých telefonech Androidjednoduše otevřete „Nastavení“ vašeho zařízení a přejděte do nabídky „Google“.

2. Další, klepněte na „Služby účtu“ a poté přejděte na „Apps Connected“.

Zrušte přístup aplikací třetích stran z vašeho účtu Google

3. Zde najdete všechny aplikace, které jsou propojeny s vaším účtem Google. Tyto aplikace mohou sklízet vaše data protože jste udělili trvalý přístup k některým nebo všem částem svého účtu Google. Chcete-li odebrat aplikace, které vám připadají podezřelé, otevřete je a klepněte na „Odpojit“. A je to.

Jak odebrat přístup aplikací třetích stran z Google a Facebooku

4. Pokud jste nemůžete najít vyhrazená nastavení ve vašem zařízení Android poté na svém smartphonu otevřete webový prohlížeč – nejlépe Chrome – a klikněte na toto odkaz otevřete stránku Oprávnění účtu Google. Tuto metodu můžete použít na svém iPhone nebo počítač také. Nyní otevřete aplikace, které považujete za pochybné, a kliknutím na „Odebrat přístup“ odeberte oprávnění. Přečtěte si také náš článek o zabezpečení prohlížeče Google Chrome, abyste zlepšili své soukromí při používání prohlížeče.

Zrušte přístup aplikací třetích stran z vašeho účtu Google

Nezapomeňte zkontrolovat, co o vás Google ví, a smazat informace, které považujete za soukromé.

Zrušte přístup aplikací třetích stran ze svého účtu na Facebooku

Pokud jde o přihlášení k účtu v aplikacích a na webech, zdá se, že mnoho lidí používá svůj účet na Facebooku mnohem více než účet Google. Pro uživatele je to snadný přechod, protože Facebook je místem, kde tráví většinu času. Nicméně, Facebook může představovat obrovskou hrozbu pro vaše soukromí jak jsme viděli v řadě skandály a kontroverze v posledních pár letech. Facebook byl obviněn z sdílení uživatelských dat se společnostmi třetích stran a bez souhlasu uživatele. Pokračuje ve sběru dat SDK opovrhování souhlasem a volbou uživatele. Pokud tedy jako způsob přihlášení používáte Facebook, doporučil bych vám jej nepoužívat vůbec.

Ve vztahu :  Jak blokovat neznámé volající v iPhone nativně

Kromě toho, pokud jste již použili Facebook k přihlášení do více aplikací a webů, pak Zde je návod, jak můžete oprávnění zrušit.

1. Otevřete aplikaci Facebook a klepněte na nabídku hamburgerů. Tady, klepněte na „Nastavení a soukromí“ a poté otevřete „Nastavení“.

Zrušte přístup aplikací třetích stran z vašeho účtu na Facebooku

2. Dále klepněte na „Aplikace a webové stránky“ v části Zabezpečení a otevřete „Přihlášeno pomocí Facebooku“.

1

3. Zde najdete všechny aplikace a webové stránky, kde jste použili Facebook jako způsob přihlášení. Tyto služby mají trvalý přístup k vašim základním a osobním informacím. Chcete-li odstranit tyto aplikace třetích stran, klepněte na ni a přejděte dolů. Nakonec klepnutím na „Odebrat“ odeberte přístup ze svého účtu na Facebooku. Udělejte to pro všechny aplikace, které vypadají pochybně a škodlivě.

Zrušte přístup aplikací třetích stran z vašeho účtu na Facebooku

4. Kromě toho pokud chcete zcela zakázat způsob přihlašování na Facebook a ukončete všechny aktuální aplikace, které mají přístup k vašemu účtu Facebook, otevřete „Aplikace, webové stránky a hry“ v části „Předvolby“. Zde klepněte na tlačítko „Vypnout“ a máte hotovo.

Jak odebrat přístup aplikací třetích stran z Google a Facebooku

4. A pokud nepoužíváte aplikaci Facebookpak otevřete toto odkaz ve webovém prohlížeči na vašem smartphonu nebo počítači. Poté zkontrolujte aplikace podobně jako v kroku č. 3 a aplikace úplně odeberte.

4

Pokud jde o osobní poznámku, nemyslím si, že by někdo měl používat Facebook, pokud to myslí se svým soukromím vážně. Takže, pokud budete mít někdy dost, nezapomeňte smazat svůj účet na Facebooku a získat zpět své soukromí.

Odeberte přístup aplikací třetích stran z Google a Facebooku, abyste ochránili své soukromí

To byl náš pohled na to, jak odebrat přístup aplikací třetích stran z Googlu a Facebooku. I když tyto způsoby přihlašování přinášejí bezproblémový zážitek, existuje vysoká šance na shromažďování dat, pokud si při udělování přístupu pečlivě nepřečtete oprávnění. Obecně platí, že nikdy nepovolujte aplikace, které požadují více než vaše základní informace. Pokud chce aplikace získat přístup k vašemu Disku Google nebo Gmailu, nepokračujte a místo toho se zaregistrujte ručně pomocí e-mailového ID a použijte správce hesel k vytváření a správě silných hesel. Každopádně to je od nás vše. Pokud jste našli článek informativní, napište komentář níže a dejte nám vědět.