Jak odeslat mizející fotografie a videa v WhatsApp 13

Jak odeslat mizející fotografie a videa v WhatsApp

Chtěli jste někdy posílat obrázky a videa, která byste raději neuchovávali v okně chatu WhatsApp? Pokud ano, WhatsApp brzy přidá, co hledáte. Poté, co tuto funkci nedávno potvrdil v rozhovoru, WhatsApp začal zavádět možnost posílat mizející fotografie a videa beta testerům na Androidu. Tato nová funkce se nazývá „View Once“ a zde je návod, jak ji můžete použít posílejte fotografie a videa, které se samy zničí jakmile jsou zobrazeny v WhatsApp.

Odeslat mizející fotky a videa v WhatsApp (2021)

Než začnete, stojí za zmínku, že režim „Zobrazit jednou“ je v době psaní tohoto článku dostupný pouze pro beta testery. Funkce se tedy nemusí na vašem zařízení okamžitě zobrazit. Mohli bychom však očekávat, že WhatsApp tuto funkci zpřístupní všem uživatelům v následujících týdnech.

Co je režim „Zobrazit jednou“ v WhatsApp?

View Once je nová funkce WhatsApp, která uživatelům umožňuje soukromě vyměňovat obrázky a videa. Média odeslaná pomocí režimu Zobrazit jednou zmizí, jakmile je příjemce uvidí. Na základě mého testování můžete vidět, zda příjemce otevřel obrázek, i když jste zakázali potvrzení o přečtení. Existuje však několik upozornění, která byste měli mít na paměti před použitím této funkce. Režim View Once není tak soukromý, jak by se dalo předpokládat.

Přestože obrázky nebo videa zmizí, jakmile je příjemce zavře, příjemce může vždy pořizovat snímky obrazovky. Navíc, WhatsApp vás neupozorní, pokud příjemce pořídí snímky obrazovky. WhatsApp ve skutečnosti toto omezení otevřeně přiznává a objasňuje je ve vyskakovacím okně, když poprvé použijete režim View Once, což naznačuje, že gigant pro zasílání zpráv neplánuje v budoucnu implementovat mechanismus detekce snímků obrazovky. Pokud tedy uvažujete o odesílání soukromých obrázků prostřednictvím této nové funkce, budete na tom lépe s jinými aplikacemi pro bezpečné zasílání zpráv nebo Snapchatem.

Jakmile odešlete obrázek nebo video v režimu Zobrazit jednou, nemůžete jej (odesílatel) otevřít ze stránky konverzace. Pokud však omylem odešlete obrázek, můžete zprávu smazat všem, než ji příjemce stihne otevřít.

Mizející zprávy vs režim View Once v WhatsApp

Možná vás nyní zajímá, že WhatsApp již má možnost odesílat mizející zprávy. A ano, platí. V čem se tedy nová funkce Zobrazit jednou liší od mizejících zpráv? To je to, co prozkoumáme v této části.

Primární rozdíl mezi mizejícími zprávami a Zobrazit jednou je doba trvání. Zatímco zprávy odeslané prostřednictvím režimu mizejících zpráv v WhatsApp vyprší po 7 dnech, fotografie a videa označené jako Zobrazit jednou zmizí, jakmile příjemce otevře mediální soubor. Dalším způsobem, jak se nová funkce liší od mizejících zpráv, je její rozsah. Zmizející zprávy ovlivní všechny textové a mediální soubory v konverzaci, zatímco Zobrazit jednou je omezeno na obrázky a videa.

Ve vztahu :  Jak přidat nálepku s výřezem fotografie na jinou fotografii na iPhone

Kroky k odeslání „Zobrazit jednou“ fotografií/videí v WhatsApp

Nyní, když máte představu o nové funkci Zobrazit jednou a o tom, jak funguje, zde je návod, jak ji používat v osobních chatech a skupinách:

1. Otevřete chat WhatsApp a vyberte obrázek nebo video z uživatelského rozhraní pro výběr médií, stejně jako obvykle odesíláte fotografie a videa v aplikaci pro zasílání zpráv.vybrat obrázek z galerie

2. Když jste na stránce, která vám umožní napsat popisek před odesláním fotografie nebo videa, klepněte na nové tlačítko „Zobrazit jednou“. přítomný v pravém dolním rohu chatboxu. Jakmile ji povolíte, ikona se změní na zelenou.

fotografie nastavena na zobrazení jednou whatsapp - mizející fotografie whatsapp

3. Jak již bylo zmíněno dříve, v okně chatu nevidíte obrázek, který jste odeslali. Místo toho uvidíte text s nápisem „Fotografie“ a vedle něj ikonu hodin. Zde je návod, jak se obrázek odeslaný pomocí režimu Zobrazit jednou zobrazí odesílateli a příjemci.

fotografie odeslaná v zobrazení jednou režim odesílatele vs příjemce - mizející fotografie whatsapp
Režim Zobrazit jednou v WhatsApp – Odesílatel (vlevo) vs. Příjemce (vpravo)

4. Když příjemce otevře mediální soubor, text „Photo“ se automaticky změní na „Opened“, aby odrážel aktuální stav. To se děje bez ohledu na nastavení soukromí potvrzení o přečtení. Vypnul jsem potvrzení o přečtení na obou zařízeních a viděl jsem, kdy byl obrázek otevřen. Můžete dlouze stisknout bublinu chatu „Otevřeno“ a klepnutím na tlačítko „i“ zobrazit podrobné informace o zprávě k fotografii/videu.

režim zobrazení potvrzení o přečtení jednou

Odesílejte sebezničující fotografie a videa v WhatsApp

To je způsob, jakým používáte novou funkci Zobrazit jednou k odesílání fotografií a videí s vypršením platnosti na WhatsApp. Vzhledem k tomu, že tato funkce nemá mechanismus blokování nebo detekce snímků obrazovky, nedoporučoval bych ji používat pro výměnu soukromých obrázků nebo videí. Mohl by se však hodit pro jiné snímky, které nejsou citlivé povahy. Chcete-li se dozvědět více o takových skvělých funkcích WhatsApp, projděte si naše články o tom, jak navždy ztlumit archivované chaty na WhatsApp a dobít své číslo Jio pomocí WhatsApp.

Moyens I/O Staff vás motivoval, dává vám rady ohledně technologie, osobního rozvoje, životního stylu a strategií, které vám pomohou.