Jak vypnout historii odkazů na Facebooku v mobilu 13

Jak vypnout historii odkazů na Facebooku v mobilu

Mobilní aplikace se postupem času staly nezbytnou součástí ekosystémů našeho telefonu. Jednou z takových aplikací je Facebook. A i když si možná ne vždy uvědomujeme neustále se měnící funkce aplikace, nedávné změny v legislativě tuto práci usnadnily. Pojďme se tedy blíže podívat na nejnovější přírůstek Facebooku, funkci Historie odkazů, a jak vypnout historii odkazů na Facebooku, chcete-li.

Chcete-li získat přístup nebo vypnout funkci Historie odkazů na Facebooku, musíte zajistit, aby byla vaše aplikace Facebook aktuální. Po dokončení můžete být vyzváni k přijetí nových podmínek Facebooku a Meta. Po odeslání tohoto příspěvku bude aktivována funkce Historie odkazů. Ačkoli v některých zemích je tato funkce ve výchozím nastavení zakázána a musí být povolena ručně. Co je ale Historie odkazů na Facebooku? Pojďme to zjistit.

Co je historie odkazů na Facebooku

Funkce Historie odkazů na Facebooku sleduje všechny vaše navštívené odkazy pomocí aplikace Facebook. To zahrnuje odkazy prohlížeče otevřené přes Facebook. Tato data jsou uložena po dobu 30 dnů, než budou smazána. Meta, mateřská společnost Facebooku, používá tato data k zobrazování cílených reklam ve svých aplikacích a službách. Tuto funkci můžete také použít k opětovné návštěvě dříve otevřených odkazů.

Co se stane, když je historie odkazů vypnutá

Nyní, když víme více o historii odkazů, zde se dozvíte, co se stane, když se odhlásíte z historie odkazů na Facebooku pro váš aktuálně přihlášený účet.

Obrázek banneru na FacebookuObrázek banneru na Facebooku
  • Facebook okamžitě přestane sledovat odkazy, na které v aplikaci kliknete.
  • Vypnutí historie odkazů odešle Facebooku požadavek na smazání dat. Smazání příslušných dat ze serverů Facebooku může trvat až 90 dní.
  • V aplikaci Facebook již neuvidíte dříve navštívené odkazy.
  • Při používání služeb Meta, jako je Facebook, Instagram atd., se vám mohou zobrazovat reklamy, které nesouvisejí s vašimi preferencemi.
  • Možnost vypnout historii odkazů je dostupná pouze v nastavení Prohlížeče v mobilní aplikaci Facebook.
  • Když znovu povolíte historii odkazů, seznam bude na Facebooku dostupný pouze po návštěvě několika webových stránek pomocí prohlížeče Facebooku.
  • Pokud tato funkce ještě není ve vaší zemi dostupná, možnost vypnutí historie odkazů na Facebooku nenajdete.
Ve vztahu :  Jak získat aplikaci Gmail pro Windows

Měli byste povolit nebo zakázat historii odkazů

I když se záznam o dříve navštívených odkazech může zdát užitečný, může se stát potenciálním rizikem ochrany osobních údajů, zvláště když Meta používá tato data pro jiné aplikace než Facebook. Reklamy, které uvidíte v blízké budoucnosti, budou také přizpůsobeny těmto údajům. Navíc, vzhledem k dosavadním záznamům Facebooku v oblasti ochrany osobních údajů, je lepší vypnout každou funkci sledování dat, zvláště když máte tuto možnost.

Jak zakázat historii odkazů na Facebooku na vašem mobilu

Pomocí nabídky Nastavení v mobilní aplikaci Facebook můžete deaktivovat historii odkazů a vymazat související data. To lze také provést, pokud jste otevřeli odkaz pomocí mobilního prohlížeče Facebook. Kromě toho můžete také použít možnosti nabídky v mobilní aplikaci Facebook k zobrazení a vymazání předchozí historie odkazů. Zde je pohled krok za krokem.

I. Prostřednictvím nabídky Nastavení

Krok 1: Otevřete aplikaci Facebook Mobile a klepněte na ikonu hamburgeru.

Poznámka: Pokud používáte iPhone, klepněte na svůj profilový obrázek v pravém dolním rohu.

Krok 2: Zde klepněte na „Nastavení a soukromí“. Poté klepněte na Nastavení.

Krok 3: Přejděte do sekce Předvolby a klepněte na Prohlížeč.

Otevřete Nastavení aplikace Facebook 3Otevřete Nastavení aplikace Facebook 3

Krok 4: Zde vypněte přepínač Povolit historii odkazů. Po zobrazení výzvy klepněte na Nepovolit.

Vypnout historii odkazůVypnout historii odkazů

Krok 5: Poté přejděte do Historie odkazů a klepněte na Vymazat.

Krok 6: Potvrďte opětovným výběrem Vymazat.

Vymazat historii odkazůVymazat historii odkazů

II. Používání mobilního prohlížeče Facebook

Krok 1: Klepněte na ikonu tří teček v pravém horním rohu mobilního prohlížeče Facebooku.

Krok 2: Zde klepněte na Přejít do nastavení.

Spropitné: Můžete také klepnout na Zobrazit historii odkazů a zobrazit dříve uloženou historii odkazů na Facebooku.

Otevřete Nastavení prohlížečeOtevřete Nastavení prohlížeče

Krok 3: Tím se otevře nastavení prohlížeče. Nyní můžete vypnout přepínač Povolit historii odkazů. Poté klepněte na Nepovolit.

Vypnout historii odkazůVypnout historii odkazů

Krok 4: Chcete-li vymazat dříve uloženou historii, přejděte do Historie odkazů a klepněte na Vymazat.

Krok 5: Poté potvrďte klepnutím na Vymazat.

Vymazat historii odkazůVymazat historii odkazů

III. Pomocí panelu nabídek

Krok 1: Otevřete Facebook a klepněte na ikonu hamburgeru. Uživatelé iPhone mohou klepnout na váš profilový obrázek v pravém dolním rohu.

Krok 2: Přejděte dolů a klepněte na Historie odkazů.

Otevřít historii odkazůOtevřít historii odkazů

Krok 3: Zde zkontrolujte svou předchozí historii odkazů. Po dokončení klepněte na Vymazat vše.

Krok 4: Potvrďte klepnutím na Vymazat.

Vymazat historii odkazů na FacebookVymazat historii odkazů na Facebook

Tímto způsobem můžete zobrazit a vymazat svou stávající historii odkazů na Facebooku. Po dokončení můžete pomocí výše uvedených metod vypnout historii odkazů pro váš účet Facebook.

Ve vztahu :  8 způsobů, jak opravit, že Apple Watch nepočítají správně kroky

Přečtěte si také: Jak uložit odkazy a stránky na později pomocí Facebook save

Bonus: Jak povolit historii odkazů na Facebooku, pokud jste ji zakázali

Jakmile je funkce Historie odkazů na Facebooku deaktivována, přestane sledovat všechny vaše odkazy na Facebooku. Pokud si však myslíte, že by tato funkce mohla být užitečná, můžete ji znovu aktivovat pomocí mobilní aplikace Facebook. Zde je návod, jak na to.

I. Použití panelu nabídek

Krok 1: Otevřete Facebook a klepněte na ikonu hamburgeru. Nebo, pokud používáte iPhone, klepněte na svůj profilový obrázek v pravém dolním rohu.

Krok 2: Přejděte dolů a klepněte na Historie odkazů.

Otevřít historii odkazůOtevřít historii odkazů

Krok 3: Po zobrazení výzvy klepněte na Povolit historii odkazů.

II. Pomocí nabídky Nastavení

Krok 1: Otevřete mobilní aplikaci Facebook a klepněte na ikonu hamburgeru. Pokud jste uživatelem iPhone, klepněte na svůj profilový obrázek v pravém dolním rohu.

Krok 2: Klepněte na Nastavení a soukromí. Poté klepněte na Nastavení.

Krok 3: Přejděte do části Předvolby a klepněte na Prohlížeč.

Otevřete Nastavení aplikace FacebookOtevřete Nastavení aplikace Facebook

Krok 4: Zapněte přepínač Povolit historii odkazů.

Krok 5: Klepněte na Povolit.

Povolit historii odkazůPovolit historii odkazů

Tím povolíte historii odkazů pro váš účet na Facebooku. Odkazy, které nyní navštívíte pomocí aplikace Facebook, budou zaznamenány.

Nejčastější dotazy k používání funkce Historie odkazů na Facebooku

1. Můžete povolit nebo zakázat historii odkazů na Facebook na ploše?

Od této chvíle můžete zobrazit, povolit a zakázat funkci Historie odkazů pouze v mobilní aplikaci Facebooku. Tato možnost není momentálně na ploše dostupná.

2. Je na Facebooku ve výchozím nastavení povolena historie odkazů?

Podle zpráv uživatelů, jakmile přijmete aktualizované podmínky používání Facebooku a jeho mateřské společnosti Meta, bude funkce Historie odkazů automaticky povolena. To se také může stát, pokud používáte nejnovější verzi mobilní aplikace Facebook. Pokud tomu tak není, použijte výše uvedené kroky a povolte ve své aplikaci funkci Historie odkazů.

3. Smaže Facebook okamžitě vaše data z historie odkazů?

I když vymazání historie odkazů v mobilní aplikaci Facebook odstraní aktuálně vyplněný seznam, může být stále dostupný na serverech Meta po dobu 30 až 90 dnů. Zveřejněte to, Facebook to úplně smaže.

4. Započítávají se odkazy navštívené prostřednictvím chatů Facebook Messenger do historie odkazů na Facebooku?

Ne. Odkazy, které navštívíte prostřednictvím chatů ve službě Facebook Messenger, se nebudou započítávat do vašich dat historie odkazů na Facebooku.

Porozumění historii odkazů na Facebooku

Držet krok s neustálými změnami aplikace může být vyčerpávající, ale je to nutné. Doufáme tedy, že vám tento článek pomohl lépe porozumět tomu, co je historie odkazů a jak v případě potřeby vypnout historii odkazů na Facebooku. Pokud vás navíc nebaví přijímat nechtěné žádosti o přátelství, zakažte Facebooku, aby vás navrhoval ostatním.

Moyens I/O Staff vás motivoval, dává vám rady ohledně technologie, osobního rozvoje, životního stylu a strategií, které vám pomohou.