Jak zakázat předávání zpráv na telegramu 13

Jak zakázat předávání zpráv na telegramu

Kromě spousty nových změn umožnil Telegram nedávno zakázat přeposílání zpráv. Pokud je Telegram vaší preferovanou aplikací pro bezpečné zasílání zpráv, přečtěte si až do konce, abyste věděli, jak můžete pomocí nově přidané funkce zakázat přeposílání zpráv na Telegramu.

Zakázat přeposílání zpráv na telegramu (2021)

Možnost zakázat předávání zpráv je omezena na soukromé kanály a skupiny telegramu. Kromě toho byste měli být vlastníkem kanálu nebo skupiny, abyste toto omezení povolili. Pokud hledáte způsob, jak zastavit přeposílání přímých zpráv, můžete místo toho použít tajné chaty Telegram. Takto můžete zakázat přesměrování na kanálech a skupinách v Telegramu:

Odeberte ovládací prvky pro předávání zpráv ve skupinách telegramů

Poznámka: Kroky v tomto tutoriálu jsme demonstrovali na Telegramu pro Android, ale na zařízeních iOS zůstávají většinou stejné.

1. Otevřete stránku s informacemi o skupině skupiny Telegram a stiskněte ikonu tužky v pravém horním rohu. Z další obrazovky klepnutím na „Typ skupiny“ získáte přístup k ovládacím prvkům přeposílání zpráv. Jak bylo uvedeno výše, nezapomeňte, že typ skupiny musí být soukromý, aby bylo možné funkci používat.

2. V nastavení skupiny nyní uvidíte novou sekci „Ukládání obsahu“. Povolit Přepínač „Omezit ukládání obsahu“. a klepnutím na ikonu zaškrtnutí (Hotovo) v pravém horním rohu uložte změny. Kromě přeposílání zpráv nebudou členové moci po aktivaci tohoto přepínače kopírovat zprávy ani ukládat média.

povolit omezení ukládání skupiny telegramů obsahu - deaktivovat telegram předávání zpráv

Odeberte ovládací prvky pro předávání zpráv na telegramových kanálech

Pokud jste vlastníkem kanálu Telegram, postupujte podle následujících kroků, abyste omezili přeposílání zpráv:

1. Otevřete informační stránku svého kanálu, klepněte na ikonu tužky v pravém horním rohu a vyberte „Typ kanálu“.

nastavení typu kanálu

2. V části „Ukládání obsahu“ přepněte na „Omezit ukládání obsahu” a klepněte na ikonu zaškrtnutí (Hotovo) v pravém horním rohu. Vaši odběratelé již nebudou moci přeposílat zprávy odeslané v kanálu. Jak již bylo zmíněno, tato funkce funguje v soukromých kanálech a chybí ve veřejných kanálech.

omezit ukládání obsahu kanálu telegramu - deaktivovat telegram předávání zpráv

Odebrat odkaz na účet u přeposlaných telegramových zpráv

I když nemůžete přímo zakázat přeposílané zprávy, pokud nejste vlastníkem kanálu nebo skupiny, stále můžete skrýt svou identitu. Zde můžete skrýt odkaz na svůj účet před zprávami, které jste přeposlali, abyste ochránili svou identitu. Tímto způsobem zprávy, které odešlete, nebudou mít odkaz na váš účet Telegram, když je někdo pošle někomu mimo kanál nebo skupinu. Postup:

Ve vztahu :  Jak extrahovat stránky z PDF na vašem počítači nebo smartphonu

1. Otevřete nastavení telegramu pomocí nabídky hamburgerů vlevo a vyberte „Ochrana osobních údajů a zabezpečení“. V nastavení soukromí vyberte Přeposlané zprávy“ možnost.

nastavení soukromí a zabezpečení tg

2. Poté, vyberte „Nikdo“ v části „Kdo může přidat odkaz na můj účet při přeposílání mých zpráv?“ a klepnutím na ikonu zaškrtnutí v pravém horním rohu uložte změny.

přeposlat odkaz na zprávu tg

Zakažte přeposílání telegramových zpráv pro lepší soukromí

Ačkoli je omezena na soukromé kanály a skupiny, flexibilita deaktivace předávání zpráv by měla uživatelům pomoci omezit šíření potenciálně citlivých médií. Jako alternativní opatření můžete zvolit automatické mazání zpráv na telegramu. Chcete-li získat další takové tipy, nezapomeňte si projít náš podrobný článek o nejlepších tipech a tricích telegramu, na který se odkazuje zde. A pokud máte nějaké dotazy, podělte se o ně v komentářích níže a my se vám brzy ozveme.